Izlet u Suboticu i na Palić

 

 

Već neko vreme mi je bilo u planu da napravim jednodnevni izlet do Subotice i Palića. Kroz Suboticu sam nekada davno samo prošao, a na Paliću sam bio u osnovnoj školi. S obzirom da mi godišnji odmor protiče bez nekih velikih planova poput odlaska na planinu ili na more, onda zašto barem ne iskoristiti ono što je u neposrednoj blizini. Doduše, išao sam vozom, pa je to “neposredna blizina” dosta rastegljivo, imajte u vidu. Imao sam tu sreću da uz mene ide još neko, tako da sam imao i društvo, pa mi nije bilo dosadno ;-).

Iskoristio sam priliku što sam izašao iz Novog Sada, pa sam fotografisao. Nisam siguran da li su ove fotografije bolje od prethodnih, ali se nadam da će vam zadržati pažnju. Malo smo se prošmucali Suboticom, zatim se zaputili prema Paliću, tamo smo obišli zoološki vrt koji je, moram priznati, lepši nego beogradski. Prepun je zelenila, stvarno se oseća priroda. Nije okovan u betonu, a poprilično je i velik, pa nam je trebalo dobra dva sata da sve obiđemo i pregledamo.

Posle zoološkog vrta smo se zaputili i malo ka jezeru koje me je oduševilo.  Predeo oko jezera je predivno sređen. Nismo se previše zadržali tamo, ali mislim da je bio savršen kraj tog dana, odmaranje na klupi pored jezera uz umilne zrake već polako zalazećeg Sunca. Povetarac je bio tu da malo rashladi, a ni temperatura nije bila suviše visoka, sve savršeno.

Da ne dužim i ne preterujem, u nastavku su fotografije, pa sami procenite kako nam je bilo ;-).

Tags: , , , ,

Tuesday, August 30th, 2011 Fotografije